Nationale keuring 2005

We hebben helaas jaren geen Nationale keuring gehad i.v.m mond en klauw zeer, het is nu dan eindelijk weer zover. De Nationale Keuring wordt normaal eens in de 3 jaar gehouden. De reeds gehouden keuringen en de voorselectie bij de Blauwe Texelaars geven zekerheid voor een hoge kwaliteit van de ingezonden dieren. In totaal waren er zo'n 330 Texelaars en 150 Blauwe Texelaars. Het wordt dus een spannende dag omdat, we ons moeten meten met alle topdieren van Nederland. Hieronder kunt u een volledig foto verslag lezen van de dag.

Vanmorgen zijn we om half 6 vertrokken en om 8 uur zijn we gearriveerd in Bunschoten.

In de rubriek anderhalf jarige rammen eindigde ram 8420-1000 van dhr J.Kreuze op 1D en de ram 8401-251 van mevr. G.M Hartsema v Heck op 1C. De ram 8401-251 mocht daardoor terug komen voor het Nederlands kampioenschap.

Ons 2 tal ooilammeren kregen 1A waardoor ze later terug mochten komen voor het kampioenschap.

De 2 jarige ooi 26174-115 kreeg 1B en mocht dus ook terugkomen voor het kampioenschap. De jury was trots dat het stamboek zulke goede oudere ooien heeft.

De spanning stijgt de ooilammeren mogen terug komen voor het kampioenschap 2- en 3 tallen. De felicitaties van de keurmeester. Ons twee tal ooilammeren is kampioen van Nederland geworden.

Ram 8401-251 loopt mee voor het kampioenschap. Uiteindelijk worden er 3 rammen na lang beraad opgesteld waar onder ook onze ram. De jury had het er erg moeilijk mee, omdat er een zeer sterke rubriek rammen werd getoond. Onze ram 8401-251 wordt Kampioen. en moet dus poseren voor de fotografen waaronder ook de fotograaf van Het Schaap.

Een zeer geslaagde dag en een kroon op onze fokkerij.